Nyhetsbrev december 2021

Hej!

Först och främst vill vi hälsa våra nya medlemmar välkomna till vår förening och vi hoppas att ni kommer att trivas i fastigheten!
Ett mycket speciellt år, även i år, är snart till ända och vi hoppas att alla kan fira jul och nyår på ett bra sätt trots de omständigheter som råder.Vi vill börja nyhetsbrevet med att meddela status angående OVK-besiktningen:

OVK-BESIKTNINGEN
Den 23–24 november gjordes det en ventilationskontroll (OVK) i fastigheten. Styrelsen har fått protokollet från denna och vi har dessutom haft ett uppföljningsmöte med teknikern som utförde kontrollen. Protokollet visar att många lägenheter har brister när det gäller ventilationen (gemensam för kök och badrum) där godkända mätvärden ej uppnåtts. I några fall har mätning inte kunnat utföras då åtkomst till fläktdonet inte varit möjligt pga ombyggnation. Ni som har förbyggt fläktdon uppmanas kontakta Leif Andersson snarast. Eftersom bristerna är av olika slag och berör många lägenheter så behöver styrelsen tillsammans med utvald entreprenör ta ett helhetsgrepp på detta. Vi hoppas så snart som möjligt kunna återkomma med en plan på lämpliga åtgärder. Vid ev frågor vänligen hör av er till leif.andersson@nyaplogen12.se eller på 070-570 33 14.

Vi brukar också ta tillfället i akt att inför julen påminna om några saker som givetvis gäller oss alla.

TÄNK PÅ ATT SLÄCKA DE LEVANDE LJUSEN
Det är mysigt med levande ljus men glöm inte släcka dem när du går ut eller till sängs. Kontrollera också att din brandvarnare fungerar som den ska. Samtliga lägenheter ska ha en fungerande brandvarnare. Om du inte har någon meddela styrelsen snarast så skaffar vi en till dig.

GLÖM INTE SKOTTA BALKONGEN
Vi påminner er om att skotta av era balkonger om det kommer snö, så att tyngden minskar. Ni som också har lagt ut trägolv eller liknande på balkongen behöver tänka på att ibland ta bort det och göra rent under. Det samlas lätt smuts som gör att vatten inte rinner bort som det ska vilket kan orsaka skador i betongen. Har man balkong så är det eget ansvar som gäller.

HÅLL DÖRRARNA STÄNGDA
Dörren mot gatan samt dörren mot gården ska hållas stängda under den kalla årstiden. Dels för att minska värmespillet men också för att inte låta obehöriga ta sig in i fastigheten. Se till att ytterporten stängs ordentligt efter er.

TILLSAMMANS!
Genom bostadsrättsföreningen äger vi fastigheten tillsammans. Låt oss därför gemensamt hjälpas åt att hålla ordning och se om vårt hus på bästa sätt.

God Jul & Gott Nytt År
// Styrelsen

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Du kan lämna en kommentar eller en trackback från din egen sida.

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.