Information från styrelsen

OVK – VENTILATION
I de sista lägenheterna som återstår att åtgärda kommer arbetet att påbörjas med start den 7 november. Var och en kommer inom kort att bli kontaktad av TEBE Vent för att bestämma datum. Enligt tidigare meddelande så står föreningen för kostnaden av rengöring av kanalerna, övrigt som behöver åtgärdas för en godkänd ventilation står respektive medlem för. Arbetskostnaden faktureras mot ROT-avdrag.

FÖNSTERMÅLNING
Enligt vad som gäller i föreningens underhållsplan så ska fönsterna i lägenheterna inåt gården renoveras/målas. Styrelsen har upphandlat en entreprenör Fog & Fönster. Planerad start sker i vecka 46, den 14 november. Arbetet kommer att pågå i ca 4–5 veckor beroende på vad som behöver göras i respektive lägenhet. Föreningen står för kostnaden av ytterbågen och respektive medlem står för kostnaden av innerbåge samt fönstersmyg mm, ROT-avdrag gäller. (Balkongdörrar är inte i behov av renovering).
Arbetet kommer att aviseras ett par veckor innan start och ytterligare information om det praktiska, åtkomst/nyckelhantering mm kommer att ges i samband med detta från vår entreprenör.

SORTERING AV MATAVFALL
Från och med 1 januari 2023 är det lag på att matavfalls-sopor ska sorteras. Det innebär att var och en behöver sortera dessa i speciella påsar som kastas separat. Styrelsen återkommer med ytterligare information om detta framöver.

ELKOSTNADER – UPPMANING!
Kostnader för el och värme har som bekant stigit kraftigt. Styrelsen uppmanar alla till återhållsamhet när det gäller den gemensamma förbrukningen av el och värme. Tänk på att hålla belysningen släckt i källare och tvättstuga. Håll portdörr, dörr till gården samt svängdörrarna stängda. 

Vi behöver alla hjälpas åt så att vi kan hålla kostnaderna nere för att slippa höja avgifterna!

Vid eventuella frågor hör gärna av er!

Med vänliga hälsningar // Styrelsen

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Du kan lämna en kommentar eller en trackback från din egen sida.

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.