Information om fiberanslutning + årsredovisningen

Inför årsstämman så har vi idag 20 april delat ut information i allas brevlådor om fiberanslutningen med tillhörande röstblankett samt årsredovisningen. Vi passar även på att lägga ut samma information här för den som behöver.

 

ANSLUTNING TILL FIBER, BRF NYA PLOGEN 12 – STYRELSENS FÖRSLAG
Bredband
En ej bindande intresseanmälan om anslutning har tidigare genomförts där samtliga 29 medlemmar visat sig positiva. Jacob Siverskog har haft styrelsens uppdrag att inhämta olika offerter och vi har valt Bredbandsbolaget. Det erbjudande som föreningen ska ta ställning till på årsmötet är således en gruppanslutning till Bredbandsbolaget Det går ut på att alla ansluter sig under en viss tid för att på så sätt få ner månadsavgiften per abonnemang.
    
För detta behövs ett nytt nätverk i fastigheten som operatören, Bredbandsbolaget, tillhandahåller och installerar utan avgift vid gruppanslutning. För vår del handlar det om att binda upp sig på fem år. Observera att det inte är en personlig bindning utan det är föreningen som binder upp sig. Avgiften för abonnemanget hamnar sedan på månadsavgiftsfakturan som egen post – ej att blanda ihop med avgiftshöjning. Då fem år har gått övergår nätet i föreningens ägo och vi får göra vad vi vill med det, byta operatör, förhandla om avtalet etc. Då finns det säkert stora möjligheter att få ned priset ytterligare.
  
För varje lägenhet handlar det om en månadskostnad på 165 kr/månad att jämföra med Comhems billigaste erbjudande som idag ligger på 349 kr/månad. Vidare är det ett snabbare och bättre abonnemang för dessa 165 kr – 250/100 MBit jämfört med 50/100 Mbit för Comhem. Dessutom handlar det om en modernare teknik (fiber) jämfört med det åttiotalsnät Comhem använder. Jämfört med Comhem blir det mindre än halva priset – och det för en bättre tjänst. På ett år blir besparingen 2.208 kr.

TV
Vi vet inte hur många medlemmar som idag har separata TV-abonnemang via Comhem, alla har tillgång till basutbudet via föreningen. Vi har tänkt oss ha kvar Comhem för att underlätta övergången, men om intresset visar sig vara stort för att inkludera även TV från Bredbandsbolaget så har de flera alternativ: antingen gruppanslutning eller individuella avtal, samt tillval av olika kanalpaket. Jämför gärna de olika utbuden via Bredbandsbolagets och Comhems hemsidor. Styrelsen avser, om stämman så vill, arbeta vidare med TV-frågan. Beslut om anslutning till fiber sker genom omröstning under punkt 17 på dagordningen. För att anslutning skall ske krävs enkel majoritet, dvs att majoriteten av föreningens på mötet närvarande medlemmar röstar för förslaget. Varje hushåll har en röst även om man äger lägenheten med annan person. Röstning kan också ske genom att fylla i och underteckna blanketten nedan. Lämnas i Leif Anderssons brevinkast, 4tr, senast på dag för årsmötet, onsdag 26/4 kl. 16.00 eller lämnas på mötet via granne.

 

BRF NYA PLOGEN 12 ÅRSREDOVISNING 2016
Årsredovisning_2016

 

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Du kan lämna en kommentar eller en trackback från din egen sida.

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.